banner-aog

AOG: Aircraft on Ground

Onderhoud van vliegtuigen

“Aircraft On Ground” (AOG) is een term die komt uit de luchtvaart en betreft het onderhoud van vliegtuigen. De term AOG geeft aan dat het probleem ernstig genoeg is om een vliegtuig aan de grond te houden tot dat het technische probleem verholpen is. Meestal is enorme haast geboden om de defecte onderdelen van een vliegtuig zo snel mogelijk te vervangen om verdere vertragingen of annuleringen te voorkomen.

AOG geldt voor elk vliegtuigonderdeel wat nodig is om een vliegtuig weer veilig te laten vliegen.
Dit kan variëren van een motoronderdeel tot zwemvest enz.

Om AOG uit te mogen voeren heeft de koerier, zowel op de luchthaven als bij het transport, een certificaat nodig. In Nederland is hiervoor het certificaat “medewerker luchtvracht” beschikbaar welke 1 jaar geldig blijft. Ieder jaar houdt Rainbow Logistics & Solutions B.V. dit middels scholing up to date.

Alle koeriers van Rainbow Logistics & Solutions zijn in het bezit van het certificaat “medewerker luchtvracht”.

Altijd beschikbaar

Een chauffeur en auto is altijd beschikbaar om direct te vertrekken richting AOG. Zowel nationaal als internationaal. Ook is het mogelijk om kleine onderdelen van de AOG ter plekke te overhandigen door het inzetten van een obc (on board courier) van Rainbow Logistics & Solutions B.V..

Tevens beschikt Rainbow Logistics & Solutions B.V. over een ACN pas (Air Cargo Netherlands) welke directe toegang verschaft tot het luchthaventerrein en daardoor snelle afhandeling van goederen.

AOG:
24/7 beschikbaar
Gecertificeerde chauffeurs

Voor informatie en offerte:

T: 085 070 31 73
E: info@rainbowls.nl

Wij zijn aangesloten bij:

  • Maak gebruik van onze terugbelservice!

    Op een voor u geschikt tijdstip.

  • Bel mij terug
Shares
Share This
WhatsApp chat