ADR Transport

ADR alle klassen! 1 t/m 9

Rainbow Logistics & Solutions B.V. is een gecertificeerd transportbedrijf om alle materiaal te vervoeren welke vallen onder ADR klasse 1 t/m 9. ADR 1 en 7 zijn speciale klassen waar een apart certificaat voor geldt. ADR 1 “springstoffen” en ADR 7 “nucleair”. Voor ADR 1 beschikt Rainbow Logistics & Solutions B.V. over een extra certificaat het “Befahigungsschein” om springstoffen te mogen laden en lossen in Duitsland.

De voorwaarden voor het verplichte veiligheidscertificaat wordt jaarlijks door een onafhankelijke veiligheidsadviseur getoetst. Wij voldoen hiermee altijd aan de steeds veranderende wetgeving!
Rainbow Logistics & Solutions B.V. is hét transportbedrijf gespecialiseerd in het vervoer van gevaarlijke stoffen (ADR).
ADR staat voor “Accord européen relatif au transport international de marchandises Dangereuses par Route”. Het ADR is het pan-Europese verdrag voor het internationale vervoer van gevaarlijke goederen over de weg.

Het ADR komt tot stand onder supervisie van de Verenigde Naties. Het ADR omvat eisen over o.a.:

  • criteria voor gevaarsindeling gevaarlijke goederen
  • vervoersvoorwaarden
  • verpakkingen en tanks
  • procedures voor de verzending, inclusief etikettering en documentatie

Volgens het ADR moeten gevaarlijke stoffen en goederen worden ingedeeld op basis van hun gevaarseigenschappen. De indeling is de basis voor de vervoersvoorwaarden. Criteria voor het ADR indeling zijn gebaseerd op het Globally Harmonised System of classification and labelling of chemicals (GHS). Deze criteria worden behalve voor vervoer, ook gebruikt voor productie, opslag en gebruik.

Rainbow Logistics & Solutions B.V. voert ADR opdrachten uit door heel Europa en is gecertificeerd voor alle transportklassen.
Wij vervoeren bijvoorbeeld onder ADR 1 voor diverse opdrachtgevers hun vuurwerk. Ons wagenpark is hiertoe aangepast en gekeurd. Onder ADR 7 vervoeren wij nucleaire stoffen voor o.a. klinieken en ziekenhuizen.

ADR vervoer is een complexe materie.
Met Rainbow Logistics & Solutions B.V. heeft u dé specialist in handen!

Voor informatie en offerte:

T: 085 070 31 73
E: info@rainbowls.nl

Wij zijn aangesloten bij:

  • Maak gebruik van onze terugbelservice!

    Op een voor u geschikt tijdstip.

  • Bel mij terug
Shares
Share This
WhatsApp chat